fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Vaser Liposuction

vaser liposuctionHalk arasında çoğunlukla yağ aldırma olarak bilinen liposuction işlemi geçmiş yıllardan günümüze en çok uygulanan estetik operasyonlardan birisidir. Kilo kontrolünü sağlamak günümüz yaşamında da oldukça zor bir süreçtir. Modern tıbbın gelişmesi; teknolojinin güvenilir cerrahi yöntemleri açığa çıkarmasının bir sonucu olarak yetişkin insanların bölgesel olarak yağlanmış bölgeleri liposuction işlemi ile düzeltilebilmektedir. Denildiği gibi bölgesel olarak yağlanan bölgelerde uygulanan liposuction işlemi bir kilo verme yöntemi değil, vücut şekillendirme işlemidir.

Klasik liposuction işleminde kullanılan 2-6 mm kalınlığındaki kanüller ile bu yağ dokuları dışarı alınmaktadır. Ancak teknolojinin gelişmesi ile birlikte liposuction işleminde de kullanılan birçok farklı yöntem ortaya çıkmıştır. Kullanılan bu yöntemlerde amaç işlemin kalitesini arttırmak ve daha iyi sonuçlar elde etmektir. Bu yöntemlerden biri de vaser liposuctiondır. Vaser liposuction işleminde ultrasonik dalgalar yardımıyla yağ hücre zarı patlatılıp aralarındaki bağ dokuları parçalanmaktadır. Bu şekilde ortaya çıkan yağ dokusu aspiratör yardımı ile dışarı alınmaktadır.

Vaser Liposuction İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Uygulamaya ameliyat öncesi yapılan muayeneler, hastanın vücudunun şekillendirileceği ve yağ fazlalıklarının olduğu bölgelerin işaretlenmesi ile başlanmaktadır. Daha sonra liposuction uygulanacak olan bölgelere yağ alma işleminden önce özel olarak hazırlanmış solüsyonlar verilmektedir. Bu solüsyonlar kanamayı durdurmaya yardımcı olmak ve ağrıyı azaltmaları için bazı anestezikler ile hazırlanmaktadır. Verilecek solüsyonun miktarı yağ alınacak olan bölgelerin genişliğine bağlı olarak değişmektedir.

Daha sonraki aşamada yağ alma işlemine geçmeden vaser ile yağ hücreleri parçalanmaktadır. Bu işlemde de tıpkı liposuction kanüllerine benzer kanüller ve ortalama 2-6 mm uzunluğunda kesiler kullanılmaktadır. Vaser işlemin yapılacağı yerin genişliğine bağlı olarak 30dk- 1 saat sürmektedir.

Vaser liposuction yağ hücrelerini parçalamasının yanı sıra işlem sonrası deri elastikiyetini korumasına ve bir miktar da sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle liposuction işleminden sonra deri sarkması riski uzun vadede ortadan kalkmaktadır. Özellikle 30’lu yaşlardan sonra yapılan liposuction işlemlerinin %60’ında vaser liposuction tercih edilmektedir.

Ayrıca vaser ile hem derin hem de yüzeysel olarak çalışmak mümkündür. Klasik yöntemde çok yüzeysel çalışmak, kötü sonuçlar doğururken bu yöntemde tam tersine başarılı sonuçlar ortaya çıkmasına neden olur. Yüzeysel çalışabilme olanağı nedeni ile kasların üzerinde titizce şekillendirme yapmak mümkündür.

Vaser Liposuction tekniği hangi bölgelere uygulanabilir?

Klasik liposuction bölgesel olarak biriken yağları uzaklaştırmaya ve beden ölçülerini küçültmeye yönelik yapılan bir işlemdir. Vaser liposuction işlemi de daha etkili sonuçlar elde etmeye yarayan ek bir yöntemdir. Vaser, liposuction yapılan tüm bölgelerde işlemin kalitesini arttırmak amacı ile yapılabilmektedir. Bu teknik genellikle karın bölgesinde, kasık, sırt ve bel bölgelerinde ve bacaklarda uygulanmaktadır.

Vaser Liposuction kimler için uygundur? Avantajları Nelerdir?

İleri yaşlarda yapılan liposuction işlemlerinde alınan yağ miktarının fazlalığına bağlı olarak deri sarkmaktadır. Bu nedenle genellikle bu işleme ek olarak karın germe vs gibi işlemler eklenmektedir.

Ancak vaser liposuction işleminde ultrasonik dalgalar kullanıldığı için ciltte bulunan kollojenlere de etki ederek bir miktar sıkılaşma sağlanmaktadır. Ayrıca uygun olan hastalarda bel oyuntuları, six-packler ve istenilen sportif çizgiler de vaser sayesinde oluşturulabilmektedir.

Pitozis ( Göz Kapağı Düşüklüğü)
Annelik Estetiği (Mommy Makeover)

İlgili Makaleler

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/