fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Annelik Estetiği (Mommy Makeover)

annelik estetiği mommy makeover

Hamilelik sürecinde yaşanan fiziksel değişiklikler kendilerini en çok; karın, bel, basen, bacaklar ve göğüslerde göstermektedir. Kısa bir süre içerisinde alınan ve sonrasında hızla verilen kilolar vücutta bazı olumsuz değişikliklere neden olabilmektedir. Annelik estetiği (mommy makeover), kadınların doğum ve yaşlanmanın yüz, göğüsler ve vücut üzerindeki ortak etkilerini ele almasına ve hamilelik sonrası görünümünü iyileştirmesine yardımcı olmak için tasarlanmış bir terimdir.

Hamilelik, doğum sonrası vücutta bazı izler bırakabilmektedir. Hamilelik sırasında göğüslerin büyümesi ve sonrasında kilo kaybetmeyle birlikte göğüslerde sarkma görülebilmektedir. Aynı şekilde hamilelikte karnın ve kasların gerilip tekrar gevşemesi ile birlikte karın kaslarında ve karın cildinde de sarkma meydana gelmektedir. Vücudun genelinde kısa bir sürede kilo alıp vermeye bağlı oluşan deformiteler, ‘’annelik estetiği’’ de denilen ve kombine olarak yapılan operasyonlar ile düzeltilmekte ve kişilerin özgüven kazanmalarına yardımcı olmaktadır.

Hamilelik ve Doğum Sonrası Vücutta Ne Gibi Değişiklikler Olmaktadır?

Hamilelik süreci boyunca meydana gelen değişiklikler doğum sonrasında da devam etmektedir. Hamilelik boyunca bebeğin büyüyebilmesine izin vermek için karın kaslarının arası açılır ve boyları uzar. Hamilelik sonlandığında hızlıca toparlansalar da doğum yapmadan önceki haline tam anlamıyla dönememektedir.  Doğum sonrasında alınan tüm kilolar verilse de karın kaslarının aralarındaki açıklığa bağlı olarak karın bölgesinde şişkin bir görüntü oluşmaktadır.

Aynı şekilde karın derisinde gerilmeye bağlı olarak oluşan çatlaklar karnın alt kısmında sarkık bir görüntü oluşturmaktadır. Emzirme döneminde ise göğüsler süt verme nedeni ile büyür. Emzirmenin sonlanması ile birlikte göğüsler genellikle eski formuna döner. Ancak bazı kişilerde bu dönemin sonlanmasına rağmen göğüsler küçülmeyebilir veya biri küçülebilir. Bunun sonucunda asimetrik göğüsler de oluşabilmektedir.

Annelik Estetiği (Mommy Makeover) Ne Zaman Planlanmalıdır?

Anne estetiği için doğru zamanı belirlemek, büyük ölçüde kişi ve cerrah arasında kişisel bir karardır; ancak bu operasyonu planlarken göz önünde bulundurulması gereken bazı faktörler vardır.

Ameliyatın planlanmasından önce, örneğin göğüslere bir müdahale yapılacak ise emzirme döneminin bitmesi, karın germe veya liposuction gibi işlemler yapılacak ise de doğum sonrası kilo vermenin durmuş olması ameliyat sonuçları için önemli birer kriterdir.

Hamilelik ve Emzirme Döneminin Tamamlanması Ardından Yapılacak İşlemler:

  1. Karın Germe ve Liposuction

Hamilelik döneminde karın kaslarının ve derisinin gevşemiş olması, doğumdan sonra ne kadar kilo verilirse verilsin karın bölgesinde şişkin bir görüntüye sebep olmaktadır. Aynı zamanda hamilelikte gerginliğe bağlı olarak karın derisinde çatlaklar meydana gelmektedir. Çatlayan karın derisi tekrar eski haline dönememekte ve sarkık bir karın ortaya çıkmaktadır. Oluşan tüm bu deformiteler kişilerin özgüvenlerini kaybetmelerine neden olmaktadır.

Hamileliğin sonlanmasının ardından kısa bir süre içerisinde alınan kilolar verilmektedir. Karın germe veya liposuction işlemleri için bu kiloların verilmesi gerekmektedir. Aksi halde karın germe işleminin ardından tekrar hızlıca kilo verilmesi karın cildinin tekrar sarkmasına neden olacaktır. Bu süre genellikle doğumdan 6 ay sonra tamamlanmaktadır.

Çoğu zaman karın germe işlemine ek olarak yapılan liposuction işlemi de karın germe ameliyatından daha iyi bir sonuç alınmasını sağlamaktadır.

Karın germe ve liposuction işlemi birlikte genel anestezi altında, hastanın durumuna bağlı olarak ortalama 3 saat sürmektedir. Ameliyat sonrası karın ve liposuction bölgelerini saran sıkı bir korse giydirilmektedir. 6 hafta boyunca giyilmesi istenen bu korse 3 haftanın sonucunda gün içerisinde birkaç saat çıkartılabilmektedir.

Karında bikini bölgesi içerisinde kalan, sarkıklık derecesine bağlı olarak sezeryan kesilerinden birkaç santim daha uzun ince bir çizgi şeklinde iz kalmaktadır. Bu iz 6 ay içerisinde ince ve soluk bir renk halini almaktadır.

  1. Meme Küçültme, Dikleştirme

Memenin emzirme dönemindeki büyüklüğüyle kalması, sarkması veya hem sarkık hem de içi boşalmış bir görüntüde olması doğum sonrasında memede en sık görülen sorunların arasındadır.

Hamilelik sırasında irileşen göğüsler bazı kişilerde emzirme döneminin sonlanmasına rağmen küçülmemektedir. Bu durumda ciddi boyun ve sırt ağrılarına neden olmaktadır. Emzirme döneminin sonlanmasından birkaç ay sonra meme küçültme veya dikleştirme ameliyatı rahatlıkla uygulanabilmektedir.

Meme küçültme veya dikleştirme ameliyatı sırasında süt bezlerine zarar verilmediğinden bir sonraki doğum için emzirmeye engel bir durum oluşmamaktadır.

Eğer emzirme döneminde memeler hacim olarak da küçüldüler ise dikleştirme ameliyatının yanı sıra meme protezi de ek olarak yapılabilmektedir.

Ameliyat Nasıl Yapılmaktadır?

Memenin durumuna göre ameliyat genel anestezi altında ortalama 2 saat süre ile yapılmaktadır.

Hacim kaybıyla birlikte az bir miktar sarkması olan kişilerde yalnızca protez ile dikleşme elde edebilmek mümkündür. Bunun için göğsün alt kısmından yapılacak 3 cm’lik bir kesi kullanılmaktadır. Hacim kaybının yanında aşırı sarkması olan kişilerde yalnızca protez yeterli olmayacak bununla birlikte dikleştirme ameliyatı ile birlikte yapılması gerekecektir.

Son olarak hem iri hem sarkıklığı olan göğüslerde de sadece küçültme ve dikleştirme yapılması yeterli olmaktadır. Kişi için hangi yöntemin uygun olacağına muayeneler sırasında hekim ve hasta ortak karar vermektedirler.

İşlem sonrası kişinin bir gece hastanede kalması yeterli olacaktır. Duruma göre takılan drenler ameliyat sonrası 1 veya 2. Günde hekim tarafından çıkartılacaktır.

Vaser Liposuction
Bel Fıtığı Tedavisinde Ameliyatsız Yöntemler
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/