fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

İmplant Sonrası Nelere Dikkat Edilir?

Fotolia_20631761_XS

İmplant Nedir?

Ağızda bulunan eksik dişlerin tamamlanması amacıyla çeneye yerleştirilen vida şeklindeki yapay diş köküne implant denir. Genellikle titanyum kullanılarak yapılan implantların yüksek doku uyumu sebebiyle başarı oranı bir hayli yüksektir. Diş hekimliğinde oldukça geniş bir yelpazede kullanılan implantlar diğer dişlere müdahalede bulunmadan tedavi imkanı vermesi ve çiğneme hissinin neredeyse gerçeğe yakın olmasından ötürü günümüzde oldukça sık tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

İmplant Nasıl Uygulanır?

İmplantın uygulanması tedavisi sırasında yapılan işlemler ve hastanın yapısına farklı olarak değişse de operasyon genellikle 1-2 saat arasında sürmektedir. Bireyin çene yapısı ve dişlerinin durumuna göre 1 ile 3 ay arasında değişkenlik gösteren bir süre sonra kalıcı protezler yerine takılarak tedavi sonlandırılır. İmplant-tedavisi sırasında duyulan acı diş çekiminde duyulan acıya eşittir.

Yani hastanın canının yanması gibi bir durum söz konusu değildir. İmplant uygulaması çoğunlukla iki aşamalı gerçekleştirilir. İlk aşamada implant uygulanacak bölgeye lokal anestezi uygulanır ve diş eti dikkatli bir şekilde kaldırılır. Tedaviye başlamadan önce yapılan muayeneler neticesinde tespit edilen kemik kalınlığı ve yüksekliğine uygun implant yer hazırlanarak kemiğe yerleştirilir. İkinci aşamada ise implantın kemik ile bütünleşmesi beklenir.

Bu süre kemiğin durumuna ve çenenin yapısına göre farklılık gösterir. Bu süre zarfından sonra üzeri kapatılmış implant açılarak yapay diş yerleştirilir ve protez uygulamalarına başlanır. Operasyonda amaç en az implant tedavisiyle en verimli sonucu olmaktır. Eğer implant uygulanan bölgelerin sayısı artarsa hastanın direnci düşer dolayısıyla risk artar. Bunun yanında tedavinin hijyenik bir ortamda yapılmasına dikkat edilmelidir. Gerekli hijyen koşulları sağlandığı takdirde tedavinin yan etkileri minimize edilecektir.

İmplant Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İmplant tedavisinin başarıya ulaşmasında en önemli etken ağız ve diş sağlığıdır. Özellikle doğal olmayan bu dişlere daha fazla önem vermek gerekir. İmplantların temizliği kolay olduğundan ve zaman almadığından dolayı bakımı oldukça rahat bir şekilde yapılabilir. Gerekli temizlik işlemlerinin dışında sigaradan ve alkolden uzak durmakta bir hayli faydalı olacaktır. Hekim kontrolünde hastaların kemik oranlarının tespit edilip değerlendirilmesi implantın ömrünü uzatır. Bu nedenle tedavi öncesi ve sonrasında hekim kontrolleri aksatılmamalıdır.

İmplant Ağrı Yapar mı?
Diş İmplant Nedir?
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/