fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Çocukların Diş Sağlığının Korunması İçin Neler Yapılabilir?

Fotolia_46559473_M

Süt dişlerinin çıkmasıyla birlikte, çocuklarda diş çürümeleriyle karşı karşıya kalınma riski de başlamaktadır.  Bebekler ve küçük çocuklardaki diş çürümeleri çoğunlukla üst ön dişlerde görülür, ancak diğer dişler de çürüklerden kolaylıkla etkilenebilir. Çoğu durumda diş çürüklerinin tedavisi mümkündür. Ancak bazı vakalarda, diş çürükleri tedavi edilemeyecek boyuta ulaşır ve dişin çıkarılması gerebilir. Sağlıklı dişler, çocuğunuzun genel sağlığı için önemlidir. Çocuğunuzun ilk dişlerinin çıkmasından itibaren dişlerin sağlığı teşvik edilmeli ve diş kayıpları mutlaka önlenmelidir.

ÇOCUKLARIN DIŞ SAĞLIĞININ KORUNMASI İÇIN NELER YAPILABILIR?

  • Doğumdan sonraki günlerde bebeklerin diş etleri enfeksiyonlara karşı temiz ve nemli bir gazlı bez yardımıyla silinebilir. İlk dişler çıktığında da aynı yöntem ile dişlerin temiz kalması sağlanmalıdır.
  • Süt dişlerinin birkaçı tamamlandıktan sonra çocuklara uygun diş fırçası ve yutulabilir diş macunlarıyla birlikte dişler fırçalanmaya başlanmalıdır. Çocuğunuz tek başına dişlerini fırçalayabilecek durumda olana dek bu işlem esnasında ona yardımcı olmanız gerekmektedir.
  • Bebekler ve küçük çocukların birçoğu emzik kullanmaktadır. Bebeğe alıştırma sürecinde emziği şeker, bal veya şekerli içeceklere batırmak son derece yanlış ve diş çürümelerine neden olacak bir uygulamadır. Aynı zamanda uzun süreli emzik kullanmak veya parmak emmek diş düzensizliklerine neden olabilmektedir.
  • Diş çürüğü, başka kişilerin ağzındaki bakterilerin tükürük yoluyla geçişiyle de olabilmektedir. Çocuğun bakımını gerçekleştiren kişinin besleme esnasında kaşığını kendi ağzına koyması halinde veya tükürük geçişini sağlayacak olan herhangi bir durumda bakteriler çocuğa geçebilmektedir.
  • Çok fazla şeker içeren çikolata, draje gibi gıdaların tüketilmesi diş çürüklerine sebep olabilecek en önemli etkenlerdendir. Bu tür gıdalar mutlaka kontrollü olarak tüketilmeli ve daha sonrasında ağız bakımının yapılması gerekmektedir.
  • Diş ve ağız sağlığının kontrolü, çürüme, diş kaybı ve diş eti iltihabının önlenmesi için herhangi bir şikayet olmasa dahi bir çocuk diş hekimi düzenli olarak ziyaret edilmelidir. Çocuk diş hekimlerinden dişlerin nasıl temizlenmesi gerektiği, diş fırçası ve diş ipinin nasıl kullanılacağı, ağız hijyeninin nasıl sağlanacağı öğrenilmelidir.
  • Çocuklar büyüklerini taklit ederek öğrenirler ve aile fertlerini rol model olarak benimserler. Anne, baba ve kardeşlerin düzenli olarak diş bakımı yapması çocuğu teşvik edecek en iyi etken olacaktır

Bu makale turkiyede-tedavi.com için özel yazılmıştır.

İmplant hakkında
2017 yeni sezon çalışmaları - WhatsApp Tartışması
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/