fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Diş İmplant Nedir?

İmplant, zarar gören dişlerin estetiğini tekrar dan sağlamak amacı ile çeneye yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan diş köküdür. Geleneksel kaplama, köprü ve damak protezlerine oranla daha güvenilir bir tedavi yöntemidir.

İmplant, yabancı kavram bir sözcük olmasına rağmen günümüzde halk arasında da bilinmekte ve çok konuşulan bir kelime haline gelmiştir. Son 20 yılda İmplant kelimesi diş hekimliğine bilimsel bir kavram ve anlam katmıştır. İmplant, titanyumdan oluşan protez yapılardır. Basit olarak açıklamak gerekirse, yapay bir dişin damağın içinde ki kemiğe yerleştirilmesi ile doğal diş gibi işlevini sağlamaktadır. Bu tedaviler sayesinde insanlar, zamanla kaybettikleri doğal dişlerinin yerine aynı konforunu ve işlevini sağlayan yeni yapay sahip olmak ile birlikte yaşam konforlarını tekrar geriz kazanabilmektedirler.

Diş İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant, insan vücudu ile tamamen uyumlu küçük titanyum vida ve üzerine gelen madde ile birleştikten sonra bir kron yapılarak tedavi tamamlanmaktadır. Burada bahsedilen madde, vida doğal diş kökünün görevini kusursuz yapması için geliştirilmiş, çene kemiğine son derece uyumlu yapay bir diş köküdür. Bu tedavi yöntemi bir ya da daha fazla diş için uygulanabilmektedir. İmplant tedavisi gören kişiler aynı gün normal hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

İmplant, tedavisine başlamadan önce klinik bir ortamda lokal anestezi uygulanarak başlanmaktadır. Cerrahi müdahalelere karşı endişe duyan hastalarda sedasyon işlemi kullanılarak tedaviye başlanabilmektedir. Anestezi işleminden sonra diş eti açılarak çene kemiği ortaya çıkartılır. Ortaya çıkarılan çene kemiğine öncelikle küçük bir rehber delik açılır. Daha sonra delik yavaş yavaş genişletilir ve İmplant için uygun forma getirilmektedir.

Çene kemiğinde ki deliğin aşamalı olarak genişletilmesi sayesinde kemik üzerinde ki oluşacak her hangi bir travmatik etkide hem azaltılmış olur hem de müdahale etme imkanını sunar. Daha sonra çene kemiğinde oluşan boşluğa İmplant vidalanarak yerleştirilmektedir. İmplant vidasının yerleştirilmesinden sonra bölgede ki osseointegrasyonun oluşması için tedavi uygulanan bölgenin iyileşmesini beklemek için implantın üzerine bir kapak vida yerleştirilmektedir. Açılan diş eti dikilerek kapatılır ve bir kaç aylık bekleme sürecine geçilir.

Bir kaç ay sonra koruyucu vida çıkarılır ve implantın üzerine geçici bir silikon madde yerleştirilir. Geçici silikon madde diş etinin doğal olarak kendini şekillendirebileceği ve etrafında büyüyebildiği bir şablon görevi yapmaktadır. Diş eti şekillenmesi tamamlandıktan sonra geçici kron çıkartılarak kalıcı kron uygulanır ve tedavi tamamlanır.

İmplant Sonrası Nelere Dikkat Edilir?
Diş Teli Fiyatları ve Ortodonti Tedavi Ücretleri
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/