fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Diş Eti Hastalığı

Diş Eti Hastalığı

Dişeti hastalığının tedavisinde diş ile dişeti arasında meydana gelen ceplerin derinliğinin özel bir alet vasıtasıyla ölçülmesi gerekir. Teşhis konulmasında ve tedavi uygulanmasında bu ceplerin miktarı ve derinliği önemli rol oynar. Yapılacak tedavide amaç,  bu ceplerin mümkün olduğunca sıkılaştırılmasıdır. Zira bunların içine yerleşen mikroorganizmaların sizin tarafınızdan fırçalanması ve diş ipi kullanımı ile tamamen temizlenmesi mümkün değildir. 

Rutin temizlik ve kontroller normal şartlarda 6 ayda bir yapılır. Ancak periodontal hastalığı olan veya buna eğilimi olan kişilerde hekimin belirleyeceği daha kısa aralıklarla temizlik işlemi yapılır. Kök yüzeyine tutunmuş olan eklentiler küretaj adını verdiğimiz işlemle özel küretler yardımıyla, yüzeyden uzaklaştırılır ve sağlıklı kök yüzeyi açığa çıkartılır, dişetinin tekrar kök yüzeyine yapışması sağlanır. Eğer cepler bu işlemler ile sıkılaştırılamıyorsa cerrahi olarak, cebi oluşturan dişeti çıkartılır. Eğer bu aşamada erimiz olan kemiğin desteklenmesi gerekiyorsa defekt bölgesine sert doku greftleri ya da hastanın kendi dokusundan elde edilen kemik parçacıkları konularak, kaybedilen dokunun geri kazanılmasına çalışılır.(flep operasyonu).

Unutmayalım; bizim için çok önemli olan ağız hijyenimize dikkat edelim, dişlerimizi,dilimizi, yanaklarımızı diş hekimimizin bize gösterdiği kaidelere uyarak fırçalayalım, diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getirelim.

DİŞLER BİRER IZDIRAP KAYNAĞI OLMADAN NELER OLUR?
DİŞ ETİ DÜZENLEMESİ, GİNGİVEKTOMİ,GİNGİVOPLASTİ.

İlgili Makaleler

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/