fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

DİŞ HEKİMLİĞİ HİZMETLERİNE İMPLANT TEDAVİLERİNE NASIL GİRDİ ?

DİŞ HEKİMLİĞİ HİZMETLERİNE İMPLANT TEDAVİLERİNE NASIL GİRDİ ?

 Günümüz diş hekimliğinde amaç bireyi diş kayıplarından korumaktır. Bunun için birçok koruyucu önlemler her ne kadar popüler olsa da, kişinin talebi olmadığı ve bu hizmetlerden faydalanamadığı durumlarda diş kayıpları kaçınılmazdır. Diş kaybı gerçekleştiği zaman ki bu kayıp tek diş bile olsa tüm diş arklarının yapıları bozularak çiğneme de, konuşmada, estetikte kayıplar yaşanır. Günümüzde artık biliyoruz ki diş arklarındaki bozulma omurgayı etkilemekte ve anlamsız bel boyun ağrılarına bile neden olmaktadır. Bu nedenle diş implantları diş hekimliği hayatına girerek diş eksikliği nedeniyle oluşan estetik, fonksiyon ve çiğneme kaybını yerine koymaktadır. Üstelik diş çekimi sonrası gerçekleşen kemik erimesini engellemekte tıpkı orijinal dişin çiğneme esnasında çene kemiğine yaptığı masaj etkisini yaparak çene kemiğinde kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Kayıp diş sayısının arttığı ve çene kemiğinin eridiği, sünislerin aşağı sarktığı ve yeterli kemiğin olmadığı durumlarda da yapılan araştırmalar, gelişen görüntüleme yöntemleri, diş tedavisinde kullanılan aletlerin değişimleriyle implant tedavisinin başarı oranı giderek artıp %99’ lara çıkmaktadır. Günümüzde yapılan birçok araştırma geçmişe oranla diş tedavilerinde uygulanan implant sayısının inanılmaz bir seviyede arttığını göstermektedir. İmplant ile yapılan diş tedavilerine duyulan ihtiyaçtaki artışın nedenlerini sıralarsak;

1. Yaşam sürelerinin uzaması ve bireylerin yaşam kalitelerinden taviz vermek istememeleri,

2. Diş kayıpları sonucu kemik kaybının da gerçekleşerek çene yüz anatomisin de değişiklik olması, çünküdişler çene kemiklerini koruyan ve güçlendiren organlardır. Dişler çekildikten sonra tıpkı içinde demir olmayan bir beton nasıl çöker, dişsiz kalan çene kemiği de her yıl belirli bir miktar erir. Bu bedenle tamamen dişsiz hastalara yapılan damak protezler zaman içerisinde alt kısımlarına gıda artığı alırlar.

3. Sabit protezlerin zaman içerisinde eskiyerek kaplama altındaki dişlerde yaşanan dişeti ve sorunlarından dolayı kişilerin dişlerini kestirerek köprü yaptırmak istememeleri.

4. Hareketli protezlerde yaşanan sıkıntılar (vuruk, altına gıda artığı kaçması, destek dişlerde oluşturdukları sıkıntı).

5. Sosyal hayat içerisindeki bireyin hareketli protezden dolayı yaşadığı psikolojik sıkıntılar.(prtotez ağzımdan düşerse, konuşurken çıkarsav.b.)

6. Dişlerini kaybetmenin ve bunun sonucunda oluşan görüntünün (dudaklarda çökme v.b.) yarattığı psikolojik etkileri.

7. Bireylerin harcamalarını bilinçli yapması, kendi sağlığına ve kendine yatırım yapma isteği yani bireyin bilincinin

8. İmplant destekli protezlerin bireye sağladığı avantajlar, özellikle tamamen dişsiz hastalarda ısırabilme, çiğneme esnasında orjinal dişe benzer kullanım, gıda artıklarının protez altına kaçmaması gibi.

9. Günümüz rekabet dünyasında emeklilik yasinin yükselmesiyle is hayatında daha genç görünüme duyulan ihtiyaç

10. Sosyal yapıdaki değişime ikinci hatta üçüncü kere yapılan evliliklerle karşi cinse kendini beğendirme isteği.

11. implant tedavilerine duyulan taleplerin nedenlerini bu şekilde sıralayabiliriz. Bilgisayar teknolojisi ile neredeyse paralel gelişen diş hekimliği teknolojisinde implantlar sürekli talep edilen, gelişen sistemler olarak yerlerini aldı.

SAGLİKLİ BİR OMUR DİLİYORUM.

DİŞ TEDAVİSİ ESNASINDA ÇOCUĞUMA EŞLİK EDEBİLİR MİY...
DİŞ HEKİMİ KORKUSUNUN SEBEPLERİ

İlgili Makaleler

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/