fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Sağlık Bilgileri & Makaleler

Uzmanlardan Diş Tedavileri, Estetik & Güzellik, Göz Tedavileri, Saç Tedavileri ve diğer birçok sağlık alanlarında faydalı bilgiler.

Dental Phobia

DENTAL ANXIETY is a reaction to an unknown danger. Anxiety is extremely common, and most people experience some degree of dental anxiety especially if they’re about to have something done which they’ve never experienced before. Basically, it’s a fear of the unknown. DENTAL FEAR is a reaction to a known danger (“I know what the dentist is going to do – I’m scared!”), which involves a fight response when confronted with the threatening stimulus. DENTAL PHOBIA is basically the same as fear, only much stronger (“I know what happens when I go to the dentist – there’s no way to go back! I’m so terrified! I feel sick!”). The fight response occurs when just thinking about or being reminded of the threatening situation. One will want to go away from there and avoid dental care.  The best is to obey the dentist and make the treatment using local anaesthesia. The patient won’t feel any pain...
Devamını okuyun
  10899 Tıklanma
  0 yorum
10899 Tıklanma
0 yorum

ŞEKER AMELİYATININ ÖNEMİ

İleal interpozisyon, tip 2 diyabetin etki ve işleyiş mekanizmaları araştırılıp incelenirken bu işleyiş mekanizmaları temel alınarak hastalığa özgü geliştirilen cerrahi yöntemdir. Geliştirilen bu cerrahi yöntemde devam eden hastalığı besleyen sindirim sistemi yerine, tip 2 diyabetin işleyiş mekanizması üzerinden cerrahi olarak yapılan bir işlemle (İşte buna ileal interpozisyon adı verilir.) düzelme eğilimine girecek yeni sindirim sistemini beslemek akılcı çözümlerden en etkilisi olarak görülmektedir. İleal interpozisyon operasyonu şeker hastalığının tedavisinde bilinen en etkili tedavi olarak kabul edilmektedir. İleal interpozisyon + sleeve gastrektomi cerrahi yöntemi tip 2 diyabet tedavisinde diğer seçeneklere göre öne çıkmaktadır. Çünkü bu operasyon obez olmayan hastalarda da etkin sonuç vermekte, kalıcı beslenme sorunlarına neden olmamakta(vitamin-mineral eksiklikleri gibi), hayat beklentisi ve kalitesini belirgin ölçüde pozitif etkilemektedir. Tüm bunlardan yola çıkarak bu ameliyatların metabalik etkilerinin çok daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz.
  12574 Tıklanma
  0 yorum
Etiketler:
12574 Tıklanma
0 yorum

DİYABET (ŞEKER HASTALIĞI) NEDİR?

Yetişkinlerde görülen diyabet hastalığı pankreasta yapılan insülin hormonunun zaman içerisinde gittikçe azalması veya üretilen insülinin etkisiz kalmasıdır. Diyabet, tüm dünyada sıklığı gittikçe artan salgın boyutlarına ulaşan, sessizce ilerleyen ömür boyu devam eden bir hastalıktır. Diyabette temel olarak kan şekeri yüksekliği söz konusu olmasına rağmen bununla birlikte sıklıkla kanda yağ, kötü kolesterolde yükseklik, iyi kolesterolde düşüklük, karaciğerde yağlanma görülmektedir. 2000’li yıllarda tahminin 171 milyon olan diyabetli sayısının 2030’larda 366 milyona ulaşacağı düşünülmektedir. Ortalama yaşam süresinin artması, fizik aktivitenin azalması ve şişmanlığın artması diyabet hastalığının hızla artmasına yol açmıştır. Diyabet hastalarının %80-90’ı şişmandır. Türkiyede kasım 2010 da yayınlanan TURDEP-II adlı araştırmaya göre, diyabet sıklığı %90 artarak, %7.7’den %13.7’e yükselirken obezite oranlarında %44 artış saptanmıştır. Diyabetin organlarda yaptığı hasarlardan dolayı sağlık giderleri ciddi şekilde artmakta ve toplumlara oldukça büyük sosyo-ekonomik yük getirmektedir.
  44406 Tıklanma
  0 yorum
44406 Tıklanma
0 yorum