fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Sağlık Bilgileri & Makaleler

Uzmanlardan Diş Tedavileri, Estetik & Güzellik, Göz Tedavileri, Saç Tedavileri ve diğer birçok sağlık alanlarında faydalı bilgiler.

TİP2 DİYABETİN CERRAHİ TEDAVİSİ

Tip 1 diyabet vücudumuzdaki pankreasın hasar görmesi ve  insülin üretemez hale gelmesi ile ortaya çıkan bir durumdur. Tip 1 diyabette insülin tedavisi mutlaka en başından itibaren gereklidir ve bu hastalar insülin kullanmadıkları takdirde yaşamlarını idame edemezler. Tip 2 diyabet ise toplumda daha çok görülmekte ve hastaların yaklaşık %90’ının oluşturmaktadır. Tip 2 diyabet daha çok genetik faktörlerin hazırladığı insülin direncinin hastaların çok büyük bir kısmında yer aldığı ama bunun yanı sıra insülin salgılama bozukluğunun da olduğu bir diyabet tipidir. Tip 2 diyabetik hastalarda yaşam tarzı değişiklikleri, beslenmenin düzenlenmesi, egzersiz yapılması ve bununla birlikte oral antidiyabetiklerin öncelikle kullanılması söz konusudur. Ancak ilerleyen dönemlerde Tip 2 diyabetik hastaların da insülin salgılama kapasitelerinin azalması sonucunda insülin salgılama yetersizliği olan konuma ilerleyebilmektedirler. Kilo fazlalığı, diyabet, kolesterol ve tansiyon yüksekliği ile seyreden tabloya Metabolik Sendrom ismi verilmektedir. Metabolik Sendromun ameliyat yöntemleri kullanılarak tedavi edilmesine Metabolik Cerrahi adı verilmektedir. Cerrahi tedavi ile tip 2 diyabet hastalarında  , vücutta...
Devamını okuyun
  11224 Tıklanma
  0 yorum
11224 Tıklanma
0 yorum

DİYABET (ŞEKER HASTALIĞI) NEDİR?

Yetişkinlerde görülen diyabet hastalığı pankreasta yapılan insülin hormonunun zaman içerisinde gittikçe azalması veya üretilen insülinin etkisiz kalmasıdır. Diyabet, tüm dünyada sıklığı gittikçe artan salgın boyutlarına ulaşan, sessizce ilerleyen ömür boyu devam eden bir hastalıktır. Diyabette temel olarak kan şekeri yüksekliği söz konusu olmasına rağmen bununla birlikte sıklıkla kanda yağ, kötü kolesterolde yükseklik, iyi kolesterolde düşüklük, karaciğerde yağlanma görülmektedir. 2000’li yıllarda tahminin 171 milyon olan diyabetli sayısının 2030’larda 366 milyona ulaşacağı düşünülmektedir. Ortalama yaşam süresinin artması, fizik aktivitenin azalması ve şişmanlığın artması diyabet hastalığının hızla artmasına yol açmıştır. Diyabet hastalarının %80-90’ı şişmandır. Türkiyede kasım 2010 da yayınlanan TURDEP-II adlı araştırmaya göre, diyabet sıklığı %90 artarak, %7.7’den %13.7’e yükselirken obezite oranlarında %44 artış saptanmıştır. Diyabetin organlarda yaptığı hasarlardan dolayı sağlık giderleri ciddi şekilde artmakta ve toplumlara oldukça büyük sosyo-ekonomik yük getirmektedir.
  44392 Tıklanma
  0 yorum
44392 Tıklanma
0 yorum