fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

İDRAR KAÇIRMAK MI??? YAŞAMIN HER DÖNEMİNDE SAĞLIKLI VE ÖZGÜVENLİ HİSSET!

31949645_10156157506894003_4860916416494174208_n

YAŞAMIN HER DÖNEMİNDE SAĞLIKLI VE ÖZGÜVENLİ HİSSET!

Kadınların % 40'ından fazlası normal doğum sonrası idrar tutmakta güçlük çekmektedir. Genellikle gülerken, öksürürken veya hapşırdığınızda yaşanılan bu durum doğumdan birkaç hafta sonra düzelir, spesifik bir tedaviye ihtiyaç olmayabilir. Pelvik taban kasları egzersizleri, inkontinansı yani idrar kaçırmayı önlemekte son derece yardımcıdır. Ancak altı haftanın sonunda hala idrar tutma kaslarınızı kontrolünüzde hissedemiyorsanız ve vajinanız eskisi kadar sıkı değilse doktorunuzla görüşmenizde fayda var.

 

Normal doğum esnasında vajinal duvar gerildiği için vajinal kaslar hasar görebilmektedir. Vajinal ön duvar mesaneyi yani idrar torbasını desteklediğinden dolayı vajinanın bollaşması ve kasların zayıflaması durumunda mesaneniz vajina ön yüzüne doğru prolabe olur yani sarkar. Bu durum stres inkontinansı (örneğin hapşırma, öksürme ve efor sarf etmekten kaynaklanan idrar kaçağı) gibi sorunları tetikleyebilir.

 

Bu ne kadar yaygın?

Stress Üriner İnkontinans (SUI) aynı zamanda “mesane kontrolü kaybı” veya “istemsiz idrar kaçağı” olarak da bilinir. Milyonlarca kadın bunu tecrübe eder ve SUI sıklığı yaşlandıkça artar. Kontrol kaybı belki çok küçük olabilir. Örneğin, güldüğünüzde, egzersiz yaptığınızda, öksürdüğünüzde veya ağır nesneler kaldırdığınızda sadece birkaç damla idrar kaçırıyor olabilirsiniz. Ya da ani bir dürtü ile karşılaşabilir ve daha tuvalete giderken yolda tutamayıp küçük kazalar yaşayabilirsiniz.

 

Yaşam boyu SUI deneyimlenebilir, genellikle sebep idrarı kontrol etmenize yardımcı olan kaslardaki zayıflama, baskı veya stresin sonucudur. Hormon değişiklikleri de pelvik bölgedeki kas gücünüzü etkileyebilir. Bu nedenle, hamile olan, doğum yapan veya menopoza giren kadınlarda SUI daha yaygındır.

 

Östrojen, menstruasyon yani adet kanamalarınızı düzenlemeye yardımcı olan bir hormondur. Aynı zamanda mesanenizin kontrolune, idrarınızı sağlıklı ve düzgün bir şekilde tutmanıza da sağlar. Menopoza yaklaştıkça, östrojen seviyeleriniz düşmeye başlar. Bu östrojen eksikliği, pelvik kaslarınızın zayıflamasına neden olabilir. Artık mesanenizi daha öncesi gibi kontrol edemezsiniz. Östrojen seviyeleriniz menopoz boyunca ve sonrasında düşmeye devam ettikçe, SUI semptomları daha da kötüleşebilir.

 

Eğer mesane prolapsusu varsa vajinanızdan aşağıya doğru bir şişkinlik hissedebilirsiniz. Cinsel ilişki sırasında rahatsızlık ve idrar yaparken problem yaşayabilirsiniz. Geçmekte olan idrarın akışı yavaşlar, idrar torbanızı boşaltmakta güçlü çekebilir, daha sık idrara çıkmanız ve öksürürken, gülerken, hapşırdığınızda, ağır kaldırdığınızda veya egzersiz yaparken az miktarda idrar kaçırabilirsiniz..

 

 

RİSK FAKTÖRLERİ

Doğum yapmak veya Menopoz mesane kontrol problemlerinin tek sebebi değildir. Aşağıdaki sebepler de SUI geliştirme riskinizi arttırır:

Alkol veya kafeinli içecekler, idrar yolu ve mesanenizin enfeksiyonları, Sinir hasarı, Diüretikler veya steroidler gibi bazı ilaçlar, Kronik veya uzun süreli kabızlık, Aşırı kilolu olmak… vs

 

TEDAVİ

Doktorunuz yaşam tarzı değişiklikleri önererek tedaviye başlayabilir: Örneğin, kafein ve alkol tüketiminizi azaltmanız, kilo vermeniz, pelvik taban kaslarınızı güçlendirmek için Kegel egzersizleri yapmanız semptomları azaltmaya yardımcı olabilir. Aşırı aktif mesanenizi yatıştırmak için antikolinerjik ilaçlar reçete edilebilir. Östrojen ürünleri de idrar yollarını ve vajina sağlığı için yardımcı olabilir. Pelvik kaslarınızın elektriksel stimülasyonu, mesanenin yeniden kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir.

 

Mesane boynunu yükseltip prolapsusu cerrahi olarak düzeltmek SUI tedavisi için en etkili çözümdür ve diğer tedavi biçimleriyle yardım edilemeyen kişiler için düşünülür.

Ancak son yıllarda en az cerrahi operasyon kadar etkili sonuç veren “Lazerle İnkontinans Tedavisi” noninvaziv, kanamasız, acısız, ağrısız, hastanede yatışı gerektirmeyen, sadece 8-10 dakika içinde gerçekleşen bir uygulama olduğu için tercih sebebidir.

 

Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi Nedir? Nasıl Uygulanır?

FemiLift Pixel CO2 Lazer Teknolojisi, yüksek CO2 lazer enerjisi ile derinlemesine etki yaratarak, vajina iç yüzünde hem yeni kollajen sentezi, hem de elastin fiberlerin kasılması sayesinde yeniden yapılanma (rejuvenasyon) sağlar. Long pulse’ın teknolojik avantajı, bu tarz uygulamalarda önem teşkil eden güçlü termal etkidir.

 

Femilift Pixel CO2 Lazer, tüm pre-üretral alanı tedavi ederek, vajinal duvarın kalınlığını arttırır. Bu sayede, orta üretranın alt kısmından daha iyi destek sağlanır, pelvik taban güçlenir.  Sonuç olarak, Stress İnkontinans semptomlarını ciddi oranda azaltarak, idrarın daha iyi kontrolünü ve uzun vadeli idrar tutabilme yeteneğini geri sağlamış olur.

 

Anestezi gerektirmeyen bu uygulama sadece 8-10 dakika sürmektedir. Acı ve ağrı hissedilmez, istirahat gerektirmez. 6 hafta arayla 2 seans yapılması tercih edilir.  Sonrasında sahip olduğunuz idrar kontrolünü korumak ve kalıcı kılmak için yılda 1.5-2 yılda 1 seans olarak tekrarı önerilir. Öğle tatili arasında bile yaptırabileceğiniz kadar kolay olan bu uygulama %100 güvenli ve son derece etkilidir.

Düzeltme Burun Estetiği (Seconder Rinoplasti) Amel...
Burun Estetiği Hakkında Merak Edilenler
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/