fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Türkiye'deki en yaygın hastalıklar

Türkiye’nin gen haritası ve hastanelerde başvuru sayısına göre insanımızda görülen en hastalıklar şöyle;

1) Şeker: %32,8

Hastalığın görülme yüzdesi % 32,8  civarındadır. Şeker hastalığı ülkemizde en fazla görülen hastalıktır. Şeker hastalığı pankreasın yeterli oranda insülün üretmemesi sonucu insülin yetersizliğinden oluşan bir hastalıktır. Vücutta insülünin düşmesi kandaki şekerin çok fazla yükselmesine neden olur. Bu durum da vücudumuz için adeta bir zehir etkisi yaratır ve vücuda ciddi zararlar verir.

2) Tansiyon %31,8

Hastalığın görülme yüzdesi % 31,8  civarındadır. Tansiyon, kanın damarlar içinde ki basıncı olarak tanımlanmaktadır. Bu basıncın sağlanması için belli bir dengeleme sistemi vardır. Bu sistemde yaşanan rahatsızlığa tansiyon rahatsızlığı denmektedir.

3) Kalp %26

Hastalığın görülme yüzdesi % 26 civarındadır. En çok görülen rahatsızlıklardan biri olan kalp hastalığı  kalp odacıklarının arasındaki delikler, kalp kapaklarındaki hastalıklar, kalpteki kan akışını sağlayan atardamar ve toplardamarlardaki rahatsızlıklar, kalbi besleyen damarlardaki sorunlar ve kalpteki gelişim bozuklukları sayılabilir.

4) Kanser %15,9

Hastalığın görülme yüzdesi % 15,9 civarındadır. Vücudumuzda bulunan tüm organlar hücrelerden oluşmaktadır. Ve bu hücrelerin belli bir işleyişi vardır. İşte bu hücrelerin yapılarında olan bozulma sonucu ortaya çıkan hastalığa kanser adı verilmektedir.

5)‌·Nefes‌·Darlığı‌·%13

Hastalığın görülme yüzdesi % 13civarındadır. Nefes darlığı her yaştan kişi de görülebilen bir hastalıktır.Tam olarak bir hastalık olarak kabul edilmese de hastalık sonucu yaşanan nefes yetmezliği ve ciğerlerini tam olarak dolduramaması sonucu yaşanan gögüste olan sıkışma ya da ağırlık nefes darlığı olarak tanımlanmaktadır.

6) Kolestrol %10,6

Hastalığın görülme yüzdesi % 10,6 civarındadır. Kolestrol , yaşamımız için gerekli olan mum kıvamındaki yağımsı maddeye verilen addır. Kalp, beyin gibi organlar başta olmak üzere tüm vücutta bulunmaktadır. Fakat bu maddenin az miktarda olması vücut için yeterlidir. Fazlası ise kan damarlarında sertleşmeye ve damarların daralmasına neden olacaktır. Ayrıca kolestrol hangi organın damarında birikirse o organla ilgili hastalık yaşanacaktır.

7)‌·Kireçlenme‌·%10,6

Hastalığın görülme yüzdesi % 10,6 civarındadır. Kireçlenme veya tıp dilinde ki adıyla osteoartrit, eklemlerde bulunan kıkırdağın yapısının bozulmasına yol açan bir hastalıktır.

8)‌·Bel‌·fıtığı‌·ve‌·Siyatik‌·%9,1

Hastalığın görülme yüzdesi % 9,1 civarındadır. Bel fıtığı bel bölgemizde bulunan omurgaların arasında bulunan kıkırdak yapının yırtılıp, omurilikten çıkan sinirleri sıkıştırması sonucu yaşanan rahatsızlıktır. Ve hastalığın tedavisinin geciktirilmemesi önemlidir.

9)‌·Ülser‌·Gastrit‌·%7,6

Hastalığın görülme yüzdesi % 7,6 civarındadır. Gastrit , mide iltihabı anlamına gelmektedir. Ve midenin en iç tabakasının teşkil eden mide mukozasının meydan getirdiği iltihabi bir reaksiyondur. Hastalarda genel olarak mide ekşimesi, yanma ve ağrı şikayetleri görülmektedir. Gastrit hastalığının kadınlarda ve erkeklerde görülme olasılığı neredeyse aynıdır.

Ülser terimi tıpta çeşitli yaralar için kullanılmakla birlikte görülen en belirgin ülser hastalığı midede görülen türüdür. Mide ülseri midenin içinde bulunan asit özellikli mide salgısının midenin içinde bulunan ince dokuya zarar vererek açtığı yaraya denir. Ülser her yaştan ve her meslekten kişiyi etkileyen bir hastalık olsada en çok yirmi ile elli yaş arasında olan kişilerde gözlenmektedir. Ülser mide mukozasında başlasada kas dokularına kadar inip bağırsak duvarının delinmesine neden olabilen ilerleme gösteren bir hastalıktır.

Uluslararası Hastaların Başvurdukları Klinikler
KADINDA İNFERTİLİTE NEDENLERİ NELERDİR?
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/