fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

İmplant hakkında merak edilenler

İmplant hakkında merak edilenler

Diş implantları diş eksikliklerini ortadan kaldırarak estetik ve fonksiyonun hastaya yeniden iadesi için uygulanan tedavi yöntemidir. İmplant kelime anlamı olarak tedavi amacı ile vücut içerisine ve canlı dokulara, cansız maddelerin yerleştirilmesini ifade eder. Dental implantlar kemiğin içine, üzerine veya mukozaya yerleştirilen ve dişin yerini tutması amaçlanan yapılardır.

Niçin diş implantları?
Diş implantları kemik kaybını önlerler. Bu ne demektir? Normalda bir dişiniz çekildiğinde çekilen bölgedeki kemik dokularında erime olur. Bu istemediğimiz bir fizyolojik erimedir. Şayet diş çekildikten hemen sonra o bölgeye implant uygulanırsa bu kemik kaybı oluşmaz. Böylece o bölgede kemik kaybı olmadığı için dişeti çekilmesi de görülmez ve estetik olarak çok daha mükemmel sonuçlar oluşur.

Çekim bölgesindeki kemiğin miktarını koruyan implanttan başka herhangi seçenek yoktur.

İmplantın en büyük avantajlarından biri ise bitişik dişlerde hiçbir işlem yapılmamasıdır. Normalde size sabit bir köprü yapılırken boşluğa komşu iki dişiniz de kesilmek zorundadır. İmplantlar sadece çekim boşluklarına yapılır ve yan iki dişe hiç dokunulmaz.

İmplantlar size en doğal görüntüde dişler kazandırır. Çiğneme sırasında kendi doğal dişiniz izlenimini verir.

Ve tabi ki gülümserken kaybettiğiniz kendinize güven duygusunu…

Diş implantları her yaşta uygulanabilir mi?
Kemik gelişimini tamamlamış tüm bireylerde implant uygulanabilir. Bu yaş bayanlarda 15-16, erkeklerde 17-18′dir. İmplant uygulaması için üst yaş sınırı yoktur; genel sağlık durumu uygun olan her yaştaki insana implant başarıyla uygulanabilr. Özellikle yaşlı kişilerde diş kayıpları daha çok olduğu için, kemik erimelerine bağlı olarak protez tutuculuğunda sorun yaşandığından ileri yaşlarda olan insanlar implant gereksinimine daha çok ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla yaşlı bireylerde diş implantları uygulamaları gençlere göre daha fazladır.

İmplant tedavileri iki aşamadan oluşur. Cerrahi aşaması ve üst yapı aşaması. İmplantlar cerrahi ile yerleştirildikten sonra belli bir süre beklenir. Bu bekleme süresi “osteointegrasyon” denilen implantın çene kemiğiyle biyolojik olarak kaynaşması için gerekli olan süredir.

İmplantların yerleştirilmesi için uygulanan tedavi aşamaları nelerdir?
Bu süre geçtikten sonra ikinci aşama olan porselen kaplamanın yapımı ise ortalama bir haftada tamamlanır.

Operasyon sırasında ağrı olur mu?
Dental implantlar, implant başına 5-10 dk lık sürelerde hastanın uyutulmadığı lokal anestezi altında yapılan müdahalelerle çene kemiğine yerleştirilir. Bu amaçla basit bir dolgu işlemi için yapılan lokal anestezi tatbik edilir. İŞLEM TAMAMEN AĞRISIZDIR.

İmplantın Ömrü Ne Kadardır?
Uygun koşullarda, implantın ömrü belirli yıllarda ifade edilemez. Doğru planlanmış bir implant iyi bir teknik ile çene kemiğine yerleştirilmiş ve üzerine uygun bir protez yapılmış ise ayrıca hasta bakım ve hekim kontrolleri düzenli ise implantın ömrü yaşam boyudur denebilir.

İmplantta Başarı Oranı
Teknik ve malzeme alanlarında son yıllarda kaydedilen önemli gelişmelerle implant uygulamalarında başarı oranı %98′in üzerine çıkmıştır. İmplant uygulamasının başarılı olması için herşeyden önce hastaya doğru teşhis konulması, hekim tarafından uygun cerrahi ve uygun üstyapının yapılmış olması gerekir. Uygulama sonrasında hasta tarafından implantın temizlik ve bakımının doğru yapılması gerekmektedir. - See more at: http://www.tanferklinik.com/content/10/i-mplant-tedavisi#sthash.lunHxEOj.dpuf

İyi ki Tüp Bebek var…
Box Teknik

İlgili Makaleler

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/