fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Bel Fıtığı Nasıl Oluşur?

Bel Fıtığı Nasıl Oluşur?

Boyundaki ilk 2 omur dışında boyun (7 omur) sırt (12 omur) ve bel (5 omur) bölgesindeki bu omurların arasında bulunan ve en önemli görevi yük emici olan “Disk Dokuları” bulunur.

Bu disk dokuları sert bir kapsül yapısında olan ve onu çepeçevre sarmalayan dış bölüm ile jölemsi kıvamda olan iç bölümden meydana gelmektedir.

Erişkin dönemde bu disk dokusunun beslenmesi sadece çevresindeki sıvının disk içine girip çıkması ile gerçekleşmektedir (Bunu bir süngerin üstüne bastırıldığında içindeki sıvının dışarı çıkması gevşek bırakıldığında ise çevresindeki suyu içine emmesi şeklinde canlandırabiliriz). Disk dokusu uzun süre bası altında kalır ise disk dokusu beslenemeyecek kuruyacak ve bu kuruma onu çepeçevre sarmalayan sert tabakada çatlaklara sebep olacaktır. Zaman içinde bu çatlaklardan içerideki yumuşak dokunun dışarı çıkmasına sebep olacaktır.

Diskte fıtıklaşmaya sebep olan bu kurumanın birçok sebebi olmakla beraber önlenebilir sebepler arasında;

  • Ağır yük taşıma
  • Uygunsuz pozisyonlarda çalışma, Oturma ve uyuma alışkanlıkları
  • Fazla kilolu olma
  • Ani bir incinmeye maruz kalma
  • Hareketsiz yaşam
  • Sigara

sayılabilir.

Disk dokusunun beslenmesi bozulduğunda diskte hasarlanma başlar ve bu kendini bel ağrısı ile gösterir, hasarlanan disk zamanla fıtıklaşır ve çevresinden geçen sinir dokularına bası uygulamaya başlar bu durum o sinirin uyardığı bölgelerde ağrıya, kuvvet kaybına ve duyu kusuruna sebep olur (bel fıtığında görülen bacak, kol ağrıları ve uyuşmaları gibi).

Bu makaledeki yazılar tamamen bilgi amaçlıdır. Yapılması gereken mutlak surette doktorunuza başvurmanızdır.

Sağlıklı Günler Dilerim.

Bel Fıtığı Nedir?
ERKEKLERE YÖNELİK ESTETİK CERRAHİ GİRİŞİMLER
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.turkiyedetedavi.com/