fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

index5

Prof. Dr. phil. Mag. art. Ayhan Anıl

Özel üye
 
0.0 (0)
8450 0 7 0
PD Updated
10698@2x

Doktor Bilgileri

Akademik Kariyer
Prof. Dr.
Mesleği
Psikolog
Doktor Branşı
  • Psikoloji

İletişim Bilgileri

Konum Bilgileri

Şehir
Aydın
İlçe
Kuşadası
Posta Kodu
09400
Adres
Merkez

Hizmetler

Hizmet Dilleri
Almanca
Diğer Hizmetler
  • Havaalanı Transfer
  • Online Konsültasyon
  • Online Randevu
  • Otel Konaklama

Bireysel seanslar

Birebir kişiye özel gerçekleştirilir. Bireysel başvurular İSTANBUL - Ağva’da, İzmir - Alsancak’ta değerlendirilir. Almanya’daki periyodik uygulamalar kesintisiz devam ettirilir. Gelişmelerin takibi ve devamlılığı telefon terapileriyle sistemli olarak sağlanmaktadır.

Evlilik terapileri

Ne yazık ki, boşanmalara kadar varan uyumsuzlukların ve geçimsizliklerin altındaki psikolojik sorunlar farkedilmemekte ve yanlış adımlar atılabilmektedir. İletişim bozuklukları, cinsel sorunlar, kişilik/davranış/algılama/tepki bozuklukları ile çıkmaza giren evlilik ve aile yaşamının düzenlenmesi, detaylı analizler, eğitimler ve terapilerle sağlanabilmektedir.

Telefon terapileri

Rahatlık ve pratik olanaklar sunan bir alternatif olarak da TELEFON ve WhatsApp hizmeti verilmektedir.

Başvuranlar, kendilerince en uygun olan hattan ararlar. Telefon terapisi talepleri ön ödemeyle teyit edilir.

Kurumsal eğitimler

Düzenli olarak periyodik eğitim, coaching, intervensiyon ve rehabilitasyon hizmeti alan kurumlar, çağdaş personel idaresi ve hizmet kalitesi kontrolünün ivmesini yakalamakta ve ekspansiyonel atılım ve girişimlerinde daha süratli ve güvenli manevra kabiliyetine sahip olabilmektedirler.  İnsana yapılan yatırım, başarı, istikrar ve gelişime dönüşmektedir.

 

EN YAYGIN SORUNLAR

Depresyon: Unipolar depr./Manik depresyon (bipolar depr.)/Majör depr. türleriyle giderek yaygınlaşmaktadır.

- Ağlama atakları, hüzün, suçluluk, pişmanlıklar ve yetersizlik hisleri, melankoli

- Güçsüzlük, dermansızlık, bitkinlik, yorgunluk halleri, pasiflik, isteksizlik

- Alınganlık, kırılganlık, aşırı hassasiyet, kendini izole etme, yalnızlığa yöneliş

- Özgüven kaybı, gelişen aşağılık kompleksi, karar vermekte zorlanmalar

- Odaklanma sorunları, dikkat dağınıklığı, unutkanlıklar, anlama güçlükleri

- Reaksiyonlarda ve motorik hareketlerde yavaşlama, ağırlaşma, iş becerisi kaybı

- Günlük işlerde ve olağan görevlerde zorlanma, kendini verememe

- İç sıkıntı, daralma ve bunalma hissi, nefes daralmaları, kalp çarpıntısı

- Göğüs kafesinin üst tarafında hissedilen yoğun baskılanma (-Sanki orada bir öküz  oturuyor, biri elini batırıp onu çıkarsa rahatlarım- şeklinde tarif edilir)

- Obsesyonlar (karşı konulamayan, bitmeyen düşünceler). Hasta, geçmişin kötü anılarının canlanması kıskacındadır (TV izlerken, işte, yolculukta, parkta vs.)

- Uyku sorunları (uykuya dalamama, sızdıktan sonra uyanıp tekrar uyuyamama)

- İştah bozuklukları (Acıkmama veya tam tersi doymak bilmeden atıştırma)

- Gerekçesiz korkular, yakınlarına kötü bir şey olacak gibi vesveseler, yoğun evham

- Fantom ve somatik ağrılar. Organik sebebi olmadan da hissedilebilen ağrılar

- Sevinememe, eskiden zevk alınan şeylerden zevk alamama, cinsel isteksizlik

- İntihar riski ! (Suizid tehlikesi). Majör depresyon aşamada hasta önceleri ölüm kavramıyla meşgul olurken, giderek intihar tahayyüllerine, oradan planlama aşamasına geçip son aşamada intihar girişiminde bulunabilir.

DİKKAT MAJÖR DEPRESYON ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİR !! denmesi tehlikeye dikkat çekmek adına yanlış olmaz.

OKB (obsesiv kompulsif bozukluk-Almanca: OKS (Obsessiv kompulsive Störung): Zorlanma bozukluklarının genel terminolojisi. Düşünce takıntılarından, vesveselerden temizlik takıntısına, kontrol takıntısına, simetri takıntısından sayma takıntısına, motorik tikler ve kompulsif davranışlara kadar çeşitlilik gösteren bu hastalıkla mücadele de oldukça çetindir.

Panik atak (panik bozukluk):  Kıskacınfaki insanlar hiç beklemedikleri anlarda yaşadıkları ataklar yüzünden yaşam kalitelerinde oldukça ciddi düşüşler yaşamaktadır.

Fobiler: oldukça geniş çeşitliliği olan fobik rahatsızlıklar, hastaları muzdarip oldukları fobik temalarla ilgili tüm yaşam alanlarında kısıtlayabilmektedir. Köpek fobisi yüzünden sokağa çıkamama gibi.

DHB (Dikkat eksikliği be hiperaktif bozukluk-Almanca.: ADHS): Çocuk yaşta ne kadar erken farkına varılırsa terapödik ön alma ve olası daha büyük sorunların önlenmesi o derece önemlidir.

Psikoz: Hastaların psikoz atak dönemleri oldukça sıkıntılı olabilmektedir. Psikozlu hasta yakınları, hastanın psikotik tepkileri, davranış ve algı bozukluklarına maruz kaldıkça yıpranmakta ve maalesef çoğu kez pes etmek zorunda kalmaktadır. Psikoz epizotları hasta  ve yakınları için oldukça yıkıcı ve yıpratıcıdır.

Kötü alışkanlıklar: Kumar, para otomatlarına kapılmalar,fuhuş tutkunluğu gibi oldukça yıkıcı sonuçları olan rahatsızlıklar hasta ile birlikte yakınlarını da mahvedebilmektedir.

Madde bağımlılıkları: Sigaradan ve alkolden başlayıp esrar, eroin ve kimyasal zehirlere kadar uzanan madde bağımlılıkları maalesef giderek yaygınlaşmıştır. Bilimsel interdisipliner yöntemlerle başedilebilir.

Kişilik, davranış ve algı bozuklukları: Hasta kendisiyle birlikte çevresindekilere de zarar verir. Sosyal izolasyon kaçınılmaz olur.

Labilite/hayır diyememe: Kolay inanan, kanmaya meyilli olma ve manipülasyona açık olma durumu. Detaylı analizlerle sorunun kaynağına inilir ve sistematik kognitif çalışmalarla sonuç alınır.

İletişim bozuklukları: Özellikle aile hayatını oldukça olumsuz etkiler. Aile bireyleri giderek birbirini anlayamaz, ortak hayat sürdüremez hale gelir. Toplumsal boyuta yansıması da kaçınılmaz olur.

Evlilik ve cinsellik sorunları: Eşler arası anlaşma sorunlarından cinsel yaşama kadar tüm sorunların çözümü için interdisipliner (bilimlerarası, çok bilimli) psikolinguistik ve seksüel terapi yöntemleri uygulanır.

Photos

almanya-özel-terapi
tr-terapi
tr-terapi2
tr-terapi3

Konum

Swap Start/End

Üye Yorumları

Bu tanıtım için henüz üye yorumu yok
Web sitemizde bir hesabınız hala yok mu? Bir hesabınız var ise yada Hesap oluştur