fbpx
Giriş
x
veya
x
x
Kayıt
x

veya

social facebook social twitter instagram

Prof. Dr. Avni Babacan

Popüler
 
0.0 (0)
24187 0 4 0
Prof. Dr. Avni Babacan

Doktor Bilgileri

Akademik Kariyer
Prof.
Mesleği
Tıp Doktoru
Doktor Branşı
  • Anestezi ve Reanimasyon
Muayenehane / Hastane adı
muayenehane:Muhsin Yazıcıoğlu cad. Sarı Konak Apt. 8/30 Çukurambar-Ankara Hastane:gazi üniversitesi tıp fak algoloji ağrı bilim dalı
Mezun olduğu üniversite
ist.üniversitesi
Mezuniyet yılı
1979
Uzmanlığı aldığı üniversite
gazi üniversitesi
Öz Geçmiş
Sivas-GÜRÜN'lüyüm.Kayseri-Pınarbaşında büyüdüm.KULELİ ASKERİ LİSESİ'ni birincilikle bitirdim.İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunuyum,Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anestezi ihtisasımı yaptım.Aynı kurumda profesörlüğe yükseldim.ALGOLOJİ BİLİM DALINI kurdum,orada çalışmaya devam ediyorum.Evliyim.2 kızım var.
Çalışma Saatleri
Gündüz Üniversite'de öğretim üyesi
Muayenehane: saat 16:00- 19.00 arası

İletişim Bilgileri

Fax
0312 431 30 49

Konum Bilgileri

Şehir
Ankara
İlçe
Çankaya
Posta Kodu
06510
Adres
Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No:8
Kızılırmak Mahallesi
Hava Alanlarına Uzaklığı
30 km

Hizmetler

Hizmet Dilleri
İngilizce

AĞRIN VARSA DUYUR SESİNİ.AĞRIYA ÇARE VAR!

AGRI Vücudun herhangi bir yerinden kaynaklanan, gerçek ya da olası bir doku hasarı ile birlikte bulunan, insanın geçmişteki deneyimleriyle ilgili, duysal, afektif, hoş olmayan bir duyudur."Ağrı her zaman kişiye özneldir. Bu nedenle kişiden kişiye büyük farklılıklar taşır. İnsanlar hayatları boyunca bir çok uyaranla karşı karşıya kalırlar. Objektif uyaranların yanı sıra çeşitli kişisel özellikler de ağrı eşiği adını verdiğimiz, ağrıya karşı yanıtta önemli rol oynar. Eldeki tanı yöntemleri birçok ağrıda objektif bir bulgu elde etmekte yetersiz kalabilir.Bu ağrıları hemen psikojenik kökenli ağrılar olarak tanımlamak doğru değildir. Bazı olgularda hiçbir doku hasarı olmayabilir, bu ağrının daha az gerçek veya daha az önemli olduğu anlamına gelmez. Ağrının önemli bir özelliği duysal, yani sinir lifleri ile taşınan objektif bir semptom olmasi, diğer bir özelliği ise emosyonel, birçok başka faktörlerden de etkilenmesidir. Bu nedenle ağrı öznel yani kişiye özgüdür. David B. Morris'in bir sözü vardır“Vücutta kontrol altına alınması zor iki duygu vardır. Aşk ve ağrı”;Ben de diyorum ki kalp ağrısı hariç tüm ağrılarla ilgileniyorum.Ağrı kliniklerinde ağrı tedavisi için kullanılan başlıca yöntemler ilaç tedavileri ve girişimsel ağrı tedavisi yöntemleridir. Kronik ağrının ele alınması ve tedavisinin anesteziyoloji içindeki gelişiminin kaynağı girişimsel ağrı tedavisi yöntemleridir. Minimal invaziv yöntemler olarak tanımlanan bu girişimler tedavisi güç ağrılarda hastayı fazla bir zahmete sokmadan kolay ve etkin bir şekilde ağrının kesilmesini sağlamaya yöneliktir. Bu yöntemlerin başlıcaları sinir blokajlarıdır. Vücutta çeşitli tipte sinir lifleri bulunur. Bazı sinirler kasların hareketinden sorumluyken bazıları duyulardan bazıları ise ağrı iletiminden sorumludur. Ağrı hekiminin ilgi alanı bu ağrı sinirleridir. 

Girişimsel yöntemler konusunda genel bilgiler

  • Girişimsel yöntemler adı verilen operasyon dışı ağrı tedavi yöntemleri genellikle iğne ya da iğne benzeri elektrotlar kullanılarak yapılır. Birkaçı dışında vücutta bir kesi oluşturulmadan gerçekleştirilen işlemlerdir.
  • İşlemler ameliyathane ortamında, sterilizasyon kurallarına uyularak ve bir kez kullanılıp atılan malzemeyle gerçekleştirilir. Bir hasta için kullanılan tüm malzemeler işlem sonunda tıbbi atıkların uzaklaştırılması ilkelerine uygun olarak atılır ve yeni bir hasta için tamamen yeni, kullanılmamış aletler açılır.
  • Hastalara işlem sırasında rahatsızlık hissetmemeleri için sakinleştirici ve ağrı kesici ilaçlar verilir. Bu genel anestezi (narkoz) değildir. Çoğu kez hastanın bilinci açık olduğu halde işlem sonrasında işleme dair bir rahatsızlık hatırlamaz.
  • Hastalar girişimler sırasında yaşamsal fonksiyonları (Kan basıncı, kalp atışları, kandaki oksijen oranı vs.) gösteren bir monitöre bağlanarak izlenirler.
  • Tüm girişimler radyolojik görüntüleme yöntemi kullanılarak yani girişimin yapıldığı bölge görülerek uygulanır. Bu, hem işlemin başarısı açısından hem de yan etkilerin ortadan kaldırılması açısından çok gereklidir.
  • Hastalar işlem sonrası birkaç saat gözlem altında tutulur. Bazı girişimlerden sonra ise bir gece hastanede tutulup ertesi gün evlerine gönderilirler.

 

Photos

Konum

Swap Start/End

Üye Yorumları

Bu tanıtım için henüz üye yorumu yok
Web sitemizde bir hesabınız hala yok mu? Bir hesabınız var ise yada Hesap oluştur